Is het al bijna kerst? *Tag*

It’s the most wonderful time of the year! Ja ja, wie mij een beetje kent weet dat ik drie grote liefdes in mijn leven heb: ijsberen, Coca Cola en kerst. In november begint het mij al te kriebelen om mijn life-size kartonnen kerstman van zolder te halen en in oktober heb ik het grootste deel van de kerstcadeautjes al uitgepland. Ik weet niet wat het is, maar ik heb een irrationele liefde voor kerst. En omdat de decembermaand langzaamaan voorbij kruipt leek het mij leuk om de “Is het al kerst?” tag in te vullen!

 

Hoelang nog totdat het kerst is?

Nog twee weekjes!!!

 

Op een schaal van 1 tot 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

10. Van het plannen van het kerstdiner tot het inpakken van cadeautjes, ik ben er helemaal klaar voor.

 

Wanneer zet jij de kerstboom op?

1 december. Ik heb niks met het hele sinterklaas gebeuren, dus zodra het december is ben ik helemaal in de kerstsferen!

 

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Het liefste heb ik een échte volle kerstboom die heerlijk geurt naar de winter. Qua kleuren ben ik heel traditioneel: rood en goud. Veel lichtjes en vooral géén slingers.

 

Wat is je favoriete kerstliedje?

Als ik de letter “c” intyp in YouTube is “Christmas Michael Buble” de eerste suggestie, haha. Dus ja, eigenlijk Michael Bublé’s hele kerstalbum. Ja, ik weet dat het covers zijn, maar de traditionele kerstliedjes met zijn stem zijn gewoon hemels!
Maar als ik er één moest kiezen, dan is het “Baby, it’s cold outside”. Foute tekst, vooral in deze tijd, maar je kunt altijd de versie van Idina Menzel en Michael Bublé kiezen!

 

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Die rare lichtgroene decoraties die nu schijnbaar “in” zijn. Of paars. Blegh. Dat zijn toch geen kerstkleuren?!

 

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit?

Het toetje. Wij maken dit jaar een Omelette Siberiènne met karamel-noten ijs. Ongelooflijk lekker én super leuk om te maken!

 

Wat voor outfit draag jij met kerst?

Een foute kersttrui. Ik heb een kerstrode met een pluizige sneeuwman en sneeuwvlokjes. Bij ons is kerst echt een familiefeest en chillen we liever in comfortabele truien dan uitgebreide jurken 😉

 

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

God, mag ik eerst een baan vinden :O ?! Dit is toevallig wel het “Grote Ding” voor mij: een echte boom optuigen in mijn eigen huis. Dat zou een fantastische mijlpaal zijn!

 

Wat geeft jou nou écht het kerstgevoel?

Glühwein en warme chocomelk. Kerstmuziek hard aan. Thuiskomen naar een verlichte kerstboom en de geur van kaneel en denne in huis. Cadeautjes uitpakken op kerstavond, koken op eerste kerstdag en uitbuiken op tweede kerstdag. Het zijn misschien geen bijzondere tradities, maar het is ons kerstfeest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *