Herfst in Zuid-Steiermark | Oostenrijk 2017

Eenmaal per jaar keert mijn familie terug naar de streek waar mijn opa opgroeide. Daar, in de Oostenrijkse Zuid-Steiermark, komen neven en nichten, broers en zussen en lang-vergeten familieleden bij elkaar om twee weken lang feest te vieren. Ik mocht daar dit jaar voor vier van de veertien dagen bij zijn, en ik had het voor geen goud willen missen. Niet alleen is mijn familie opeens enorm gegroeid, maar ook is Oostenrijk in de herfst een wonderbaarlijk gezicht.

Wandelen in de Zuid-Steiermark

Om de vele hapjes en borrels er weer af te krijgen gingen we vaak met wandelstokken en liters water de bergen in. De Zuid-Steiermark is een prachtige omgeving met heel veel mooie wandelroutes. Op mijn eerste volle dag wandelden we met een gps over heuvels en bergen, tot aan de Sloveense grens, en raakten we slechts een paar keer verdwaald. De tweede dag begonnen we aan de “Heiligengeistklamm,” een wandelroute in Leutschach die je naar de top van een berg brengt. Bovenaan vind je vervolgens een prachtig kerkje, maar de route zelf is vooral ontzettend avontuurlijk! Je klimt langs waterstromen en watervallen naar boven, en waar zo nu en dan het pad de stroming kruist zul je dus over stenen naar de overkant moeten springen. Ik was zo ontzettend blij dat ik een wandelstok bij me had, anders was ik door de slipperige stenen en grote sprongen gegarandeerd uitgegleden! Je moet dus wel goede schoenen, veel water en het liefst een wandelstok bij je hebben, want je bent rustig de hele dag bezig met de klim.

Feesten in Klederdracht

Mijn familie is zeer trots op hun afkomst en elk jaar wordt er door iemand wel een groot feest georganiseerd om het samenzijn te vieren. Dit jaar vierde mijn vader daar zijn 50ste verjaardag en iedereen had zich opgedoft in Steirische klederdracht. Een super leuk gezicht! Het feest zelf was ook hartstikke leuk, maar ik zal jullie niet vervelen met de details. Het is misschien een beter idee om gewoon de foto’s te bekijken 😉 ! Laat me in de comments ook vooral weten waar jouw familie vandaan komt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *