Dieren Foto’s Bewerken: Voor en Na

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor de fotografie. Het is vanzelfsprekend dat je voordat je een foto maakt eerst nadenkt over de compositie, de belichting en de poses. Maar wanneer je in een dierentuin staat zul je merken dat waar leeuwen het liefst helemaal niks doen, aapjes juist zo snel zijn dat het amper mogelijk is om ze in actie vast te leggen. Dieren luisteren niet naar je aanwijzingen, de zon verdwijnt en verschijnt wanneer die d’r zin in heeft, en vaak zul je nog opzij moeten voor opdringerige kinderen ook. Vaak zullen je foto’s er dan ook helemaal niet zo uit zien als je in gedachten had.

Een goed begin is dus ook vooral maar de helft: een goede nabewerking kan een saaie, overbelichte foto al snel in een interessant schouwspel veranderen! Hieronder laat ik je zien hoe ik de foto’s van mijn dagje Beekse Bergen heb bewerkt. Ik gebruik hiervoor het open source programma GIMP. Voor deze foto’s heb ik voornamelijk de “crop” en “curves” tool gebruikt. Ben je benieuwd naar alle foto’s die ik in het Safari park gemaakt heb? Check dan deze blogpost!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *