Documentaire: Mario Testino


Wat je ook wilt bereiken in je leven, onthoud dat iedereen ooit ergens is begonnen. Dat is de belangrijkste boodschap die ik uit deze boeiende documentaire heb gehaald. Mario Testino is een van ‘s werelds beste modefotografen. Hij werkte samen met iedereen. Van Kate Moss, Naomi Campbell en ons Hollands trots Doutzen, tot prinses Diana en Margaret Tatcher.


Zijn foto’s zijn iconisch en worden gepubliceerd door de beste magazines. Maar wat ik juist zo fijn vond aan deze documentaire is dat er ook werd benadrukt hoe slecht zijn foto’s in het begin waren. Mario Testino begon net als iedere beginnende fotograaf zonder een sterke visie of de kennis van licht en apparatuur. Hij probeerde zó vaak bij de Vogue aan te kloppen maar werd keer op keer de deur gewezen.


Maar de Peruviaanse fotograaf gaf niet op. HIj ontdekte wat hij uit zijn fotografie wilde halen en werkte net zolang totdat hij dit voor elkaar kreeg. Een mooie les! Daarnaast heeft de hele documentaire, die uit 2002 komt, een fantastische ‘90s feel. Dus eh, gewoon kijken!


0 Replies to “Documentaire: Mario Testino”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *