Nederlandse Modewereld Tekent Voor GezondheidAfgelopen vrijdag ondertekenden twintig bekende namen uit de Nederlandse mode industrie een convenant met de belofte meer aandacht te besteden aan de gezondheid van modellen. Met de #fitgirl trend en de opkomst van plussize fashion lijkt mij dit een logische stap. Onder andere Vogue en Ulla Models hebben erkent dat gezondheid essentieel is voor het modellenvak, en gaan hun best doen om een realistischer beeld te gaan geven van het wereldje aan aanstormende talenten. Daarnaast is het ook de bedoeling dat modellen professionele begeleiding krijgen over voeding en het omgaan met stressvolle situaties of zelfs depressies.

Dit klinkt allemaal heel mooi natuurlijk, maar gaat het ook werken? Het is immers een ondertekende afspraak, maar ik mis de concrete actiepunten. Natuurlijk kun je “erkennen dat gezondheid essentieel is voor het modellenvak,” maar hoe werkt dit in de praktijk? Krijgen alle modellen voordat ze beginnen eerst een uitgebreide cursus over de gevaren van onverantwoord afvallen? Of gaat de modeindustrie die belachelijk kleine standaard maatjes eindelijk eens aanpassen? Ik ben heel erg benieuwd of dit wat gaat worden, of dat het slechts een mooi initiatief blijft.
Wat denk jij? Heeft een dergelijk verdrag nut in Nederland?


Meer lezen?

http://nos.nl/op3/artikel/2116447-afspraken-over-gezonde-modellen-gaat-dat-werken.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *